El Punt “Que no falti el Ranxo”

  • La Comissió del Ranxo de Vidreres prepara 27 peroles

  • Albons i Verges reuneixen milers de persones a les respectives arrossada i sopa populars

  • Capmany aplega prop de 300 comensals

N.F. / E.A. / M.V VIDRERES / VERGES / CAPMANY

El tradicional ranxo no va faltar per carnaval en moltes poblacions de les comarques gironines. A Vidreres, a la comarca de la Selva, es van preparar fins a 27 peroles, i en acabar la celebració no en va quedar ni mica, d’aquest suculent àpat carnavalesc. La plaça Major de Verges va aplegar novament més de dues mil persones per degustar la sopa secular: 25 perols amb destí popular, dos més de destinats als tastets que els restaurants dels pobles ofereixen als comensals i un darrer per a l’associació de La Sopa, que any rere any coordina els preparatius de l’àpat i aquest cop, més enllà de la cita anual d’ahir, prepara la cinquena trobada anual de colles que elaboren ranxos i sopes d’arreu de Catalunya, a la tardor, en què preveuen aplegar una desena d’agrupacions d’arreu del país per degustar les seves receptes.

A Albons, els veïns dels poble també van passar bona part del matí cuinant més de 169 quilos d’arròs amb costelló, conill, salsitxa, sèpia, ceba, tomata i la resta d’ingredients de la recepta tradicional del poble, que també va aplegar unes dues mil persones del poble i segons residents de molt més enllà.

A Capmany a les nou del matí començaven a cuinar els vuit perols de ranxo que es van servir als 275 comensals. Calen hores i una bona col·laboració dels veïns de Capmany per preparar aquest plat típic de carnaval que porta patates, arròs, mongetes, carn de porc, vedella i salsitxes. A les set de la tarda es començava a repartir l’àpat, que es va poder fer a la plaça perquè el temps ho va permetre. Però les sardanes i el ball de disfresses es van fer a cobert per la pluja. L’alcalde, Joan Fuentes, destaca que és una “festa lluïda” que fins i tot atreu gent del Rosselló.

Enllaç Notícia El Punt

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s