Agermanament entre Zuia i Verges

Signatura de l’acord entre el municipi català i l’alabès, el proper 9 de maig a l’Ajuntament de Zuia.
Després de setmanes de preparatius, visites a Verges (Girona) i a Zuia (Àlaba) per part de les respectives delegacions de treball, i molta il·lusió vessada al projecte, el proper dijous 9 de maig l’Ajuntament de Zuia acollirà la signatura del conveni d’agermanament entre ambdós municipis. La faran efectiva els seus respectius alcaldes: Ignasi Sabater Poch i Unai Gutierrez Urkiza. Ambdós consistoris van aprovar en ple ordinari, el març a Verges i el febrer a Zuia, la proposta d’agermanament i per a ambdós serà la primera vegada que estableixin aquesta relació de fraternitat amb una altra comunitat.
A la signatura hi assistirà una representació institucional i social de Verges. Per part alabesa s’ha convidat totes les associacions culturals, esportives i socials de Zuia, així com els responsables de les seves 11 juntes administratives, d’altres municipis de la Quadrilla de Gorbeialdea, membres de Gure Esku Dago, ANC, etc. Segons el màxim responsable de l’Ajuntament de Zuia, Unai Gutierrez Urkiza, “serà un punt de partida per compartir i intercanviar experiències i activitats entre ambdós consistoris, i també entre els col·lectius i la ciutadania, on tots sortirem enfortits.”
L’agermanament entre Verges i Zuia és una proposta del moviment pel dret a decidir ‘Gure Esku Zuia’ i té com a principal objectiu mostrar la seva solidaritat i suport al poble català “en les dures condicions que estan vivint després de les greus actuacions dels poders polítics i judicials de l’estat espanyol, contra la voluntat de la majoria de la ciutadania, el “delicte” de la qual va ser l’organització d’un referèndum per a què el poble de Catalunya pogués decidir votant la seva forma de govern”.
L’elecció de la localitat catalana ve motivada per diverses raons. La principal n’és la vinculació amb l’associació Motards Independentistes de Catalunya, que ha visitat Zuia en diverses ocasions durant els quatre últims anys. A més, un dels seus membres resideix al nostre municipi des de fa temps. Per altra banda, Verges manté importants semblances amb Zuia: ambdues són comarques rurals, de mida petita (2.500 habitants Zuia, 1.200 Verges) i comparteixen una gran riquesa cultural i social. Es dóna la circumstància, també, que aquest municipi català situat al Baix Empordà és la terra natal de Lluís Llach, cantautor molt unit a Àlaba i més concretament a Vitòria, ja que va composar una de les seves obres com a homenatge als cinc obrers assassinats el 3 de març de 1976. De fet, s’està treballant per aconseguir que assisteixi a l’acte de Zuia.
Signatura de l’acord d’AGERMANAMENT ENTRE ZUIA I VERGES
📅 Dijous 9 de maig
🕗 8 del vespre
📍Ajuntament de Zuia (Plaça de l’Ajuntament 1, Murgia)
+ ℹ️: prentsa@zuia.eus 📧
📞 647 46 80 00

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s