Estiu 2017 a Verges

Juny, juliol, agost i setembreProgramació Vespres sota el Campanar

Diumenge 2 de juliol a les 7 tarda, a l’Església CONCERT AMB LA CORAL VERGELITANA.

La Coral Vergelitana, amb més de trenta anys d’història donant vida a la música coral al nostre poble, ens presenta un concert fresc i dinàmic, amb un conjunt de temes d’èpoques i estils ben diversos. Sota al direcció d’en Pau Ferrer i la Cristina Ferrer ens interpretarà una mostra del repertori que han estat preparant aquest darrer any. Us hi esperem!

I a 2/4 de 10 del vespre, a la Placeta CONCERT AMB ROSA POU I XAVI LLOSES.

“Sovint he sentit el desig de conèixer, escriure i cantar poesia, sense cap pretensió i de la forma més natural. Aquest fet m’ha impulsat cap a la recerca d’un llenguatge distintiu i propi”. Rosa Pou ens presenta l’espectacle poètic musical Entre monosíl·labs i paral·lelepípedes.

Diumenge 7 de juliol, a les 9 del vespre a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Verges, hi haurà la xerrada “Alimentació saludable amb aliments reals” a càrrec de Sara Cruz, diplomada en nutrició humana i dietètica i infermeria.

I  a dos quarts de 10 del vespre, a la Placeta CONCERT AMB VÍCTOR BRANCH.

Víctor Branch, un autèntic artista gironí influenciat per músics d’origen afroamericà de Soul, Jazz i Blues, crea peces amb una certa sonoritat Motown, Soul, Pop, Funky… El seu show és molt variat. Tot un espectacle.

Dijous 13 de juliol a les 10 de la nit, a la Placeta CINEMA A LA FRESCA.

Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu? (Déu meu, però què t’hem fet? (2014)

Els Verneuil són un matrimoni de províncies, elegant, tradicional, dels de tota la vida. Les parelles de les seves primeres tres filles no són com els seus pares somiaven. Els soferts pares esperen que la filla menor, molt maca, com a mínim es casi per l’Església.

Diumenge 16 de juliol a dos quarts de 10 del vespre, a la Placeta CONCERT AMB DESPIT.

Grup musical del Baix Empordà que planteja una proposta musical amb personalitat formada per temes propis d’un estil ska-rock mestís. Això comporta un directe molt potent, dinàmic i amb caràcter.

Dimecres 19 de juliol a dos quarts de 10 del vespre, a la Placeta CONCERT AMB BORJA PENALBA I MIREIA VIVES.

Mireia Vives i Borja Penalba presenten l’espectacle “Cançons de fer camí”. Es tracta d’un recull de poemes d’autors ben diversos que, amb la veu de Vives i la guitarra de Penalba, configuren un univers tant ric com heterodox. Entre els autors hi ha obres de Maria Mercè Marçal, Vicent Andrés Estelles, Joanjo Garcia, Joan Vergés, Ovidi Montllor, Bob Dylan i Roc Casagran.

Entrada gratuïta

Durant els dies 20, 21, 22 i 23 de juliol, a l’espai La Placeta EXPOSICIÓ “PENSAMENT, POEMA, CANÇÓ”. OBRA DE L’ARTISTA ROSER OTER

Interpretació de les lletres de les c ançons de Lluís Llac h i els poemes de Miquel Martí i Pol.

He creat obres en les que hi ha hagut prou una paraula, un poema, una lletra, una cançó, una músic a, un traç … un pensament. Un joc de materials i d’emocions que han donat forma als meus somnis.

Dijous 20 de juliol a les 10 de la nit, a la Plaça Major CONCERT “L’EMPORDÀ CANTA A LLACH”

Entrades: 18 € anticipada) / 20 € a taquilla

Aquest 2017 es compleixen 50 anys del debut de Lluís Llac h com a cantant i 10 dels seu comiat al seu poble natal, Verges. Un comiat màgic i que encara perdura; l’esdeveniment més gran que mai s’ha produït al poble de Verges. Per commemorar aquesta efemèride hem organitzat diferents actes, entre ells el concert “L’Empordà canta a Llach”, un concert que d’una banda vol mostrar el llegat de les cançons de Llach i, de l’altra, que la música dels grups i artistes empordanesos segueix ben viva. Amb una banda music al fixa dirigida per en Pau Guillamet “Gullamino”, els artistes i grups que protagonitzaran el concert són: Miquel Abras, In Cresc endo, Jofre Bardagí, Rosa Pou, Neus Mar, Les Vox, Víctor Branc h, Josep Tero, Joanjo Bosk, Jordi Molina i Júlia Molina. I alguna altra col·laboració molt especial.

Divendres 21 de juliol a les 9 del vespre, a la Placeta

CINEFÒRUM AMB LA PEL·LÍCULA LLACH, LA REVOLTA PER MANENT.

Projecció de la pel·líc ula “Llach, la revolta permanent”, del direc tor Lluís Danés. La pel·lícula és un rec orregut pels records autobiogràfics del músic Lluís Llach amb les imatges i testimonis dels protagonistes del 3 de març de 1976 dels suc cessos ocorreguts en Gasteiz, en els què van morir 5 treballadors i més de cent van resultar ferits durant la intervenció policial en el transcurs d’una assemblea, que se celebrava a l’església de San Francisco d’Assís. Comptarem amb la presència del direc tor de la pel·lícula i d’alguns dels membres de l’Associació d’afectats del 3 de març.

Dissabte 22 de juliol a les 6 de la tarda, a la Plaça Major ACTE D’AGERMANAMENT DELS POBLES VERGES I PORRERA. 

Es farà l’acte institucional per formalitzar l’agermanament dels pobles Verges i Porrera, acompanyats de tots aquells porrerans i vergelitans que vulguin participar-hi. La intenc ió és fer un acte festiu, amb un petit refrigeri i actuac ió musical.

I a dos quarts de 10 del vespre, a la Plaça Major TASTEM EL MÓN.

Una festa dedicada a les diferents cultures i tradicions c ulinàries que conviuen a Verges. Aquest acte vol ser un punt de trobada cultural i gastronòmic on vergelitans i entitats de Verges presentaran les seves propostes culinàries. A més, podrem gaudir de l’actuació del grup de versions MÈTODE 3 que ens oferiran un ampli repertori que va des de Michael Jackson fins a Lluís Llach, passant per Queen, Adele i molts més.

Dissabte 29 de juliol a les 6 de la tarda, a la Placeta

10 ANYS D’AUDICIONS MUSICALS DELS NENS I NENES DE VERGES I RODALIES.

Enguany celebrem aquesta efemèride tan especial, amb una ruta de músics i un concert final a la Placeta. Durant la ruta de músics, podrem recórrer pels carrers del poble i recordar el gran patrimoni musical que tenim, de la mà d’en Salvador Vega. A més, la ruta anirà acompanyada de diferents interpretac ions musicals, acabant amb una actuació final a la Placeta. Un recorregut entre el passat i el present musical de Verges, donant importància als nostres avantpassats però també al nostre present.

 

Diumenge 30 de juliol a dos quarts de 10 del vespre, a la Placeta CONCERT FES LINDY.

Sessió molt activa de Lindy Hop que serà dirigida per Toni Molina, Xavi Torrent, Lídia Domingo i Elena Montane. Un show on tothom hi participa.

 

Dijous 3 d’agost a les 10 de la nit a la Placeta CINEMA A LA FRESCA

Pride (Orgull (2014) Dir. matthew Warchus.

Basada en fets reals, la pel·lícula relata la història d’un grup d’activistes homosexuals i lesbianes que es posa a recol·lectar diners per ajudar a les famílies afectades per la vaga de miners britànics el 1984, una iniciativa que va suposar l’inici de la històrica aliança Lesbians and Gays Support the Miners, entre la comunitat gai i els miners.

 

Diumenge 6 d’agost a 2/4 de 10 del vespre a la Sala de Lectura, ESPECTACLE TEATRAL “HISTÒRIES QUOTIDIANES I INCORRECTES”

Humor, amor , absurditat i cinisme és la base d’aquest espectacle que plasma les petites i grans aventures del nostre dia a dia. Una fusió de contes, poesia i música en viu. Textos i músiques adaptables i de creació pròpia que fan d’Històries Quotidianes i Incorrectes un espectacle de petit format, fresc, intimista i molt proper al públic. Música: Jordi Bramon (Guitarra i Loops) Actor/Narrador: Albert Quintana.

 

Dimarts 8 d’agost HOMENATGE AL MESTRE JOAQUIM FERRER “QUIM GIL”

L’homenatge serà el proper dimarts 8 d’agost. Aquest homenatge constarà de dos actes: d’una banda, la presentació del CD enregistrat, a càrrec de l’alcalde de Verges, Ignasi Sabater, de Jaume Nonell, estudiós de la sardana, i de l’Anna Ferrer, neboda del mestre i intèrpret de piano de nivell internacional. Aquest primer acte tindrà lloc a 2/4 de 8 del vespre a la Sala de Plens.

De l’altra, i a partir de les 10 del vespre, la Cobla La Principal de la Bisbal oferirà en directe a la Placeta, el concert de les sardanes editades. Concert gratuït.

* El CD es podrà comprar el mateix dia a la Placeta, mitja hora abans del concert. El preu és del 10 €.

Esperem que sigui una gran festa del poble de Verges i de la sardana.

Dissabte 12 d’agost a les 6 de la tarda a la Plaça Major, FESTA DE L’ESCUMA I ZUMBA PER A PETITS I GRANS

Diumenge 20 d’agost a 2/4 de 10 del vespre a la Placeta, Concert amb BIKIMEL, que presenta “No ben bé”, un nou espectacle poeticomusical.

Un piano i una veu és el necessari per presentar el repertori més arriscat fins ara de la cantautora. “No ben bé” són poemes musicats d’alguns dels poetes més radicals del nostre país. I tot seguit, “N’Orfeu. La llegenda del Cap Norfeu”, espectacle de dansa contemporània amb Sònia Piqué i Anna Vilalta.
A partir de 2/4 de 9 del vespre, hi haurà servei de Tapes Musicals a càrrec del Mas Pi

Diumenge 27 d’agost a 2/4 d’11 del matí a la Plaça 11 de Setembre: Visita guiada “Verges 1050 + 8” Calendari Espais Medievals 2017

i a les 6 de la tarda a la Placeta, Animació Infantil amb Jordi Tonieti i Sessió musical amb Enai DJ. Jordi Tonieti ens farà passar una tarda amena amb les seves cançons per als més petits. A continuació una sessió electrònica per fer moure els més petits el so del techno de Ferran Gifre. Durant la tarda vespre, també hi haurà una subhasta solidària per a la Fundació Lluís Llach.

Diumenge 27 d’agost a les 9 del matí a les instal·lacions de Kayak del Ter a Coloners: LA BAIXADA pel Ter en caiac. Més tard, dinar de germanor al Parc del Riu de Verges. Cal comprar tiquet. Més informació aquí

 

Dissabte 2 de setembre a partir de les 7 de la tarda, a la Placeta. GLOSADORS SOTA EL CAMPANAR. V COMBAT DE CANÇÓ IPROVISADA DE VERGES, SOPAR I BALL AMB EL GRUP CLAU

En els darrers anys la cultura catalana ha vist com la cançó improvisada ha experimentat una revifalla molt important gràcies sobretot, a l’apropiació que d’aquesta tradició n’han fet els més joves, a la creació de trobades i festivals de cantadors i a la potenciació del gènere al seu lloc d’origen: les festes populars.

Després de l’èxit dels dos últims anys, enguany arriba la cinquena edició del Combat de Cançó Improvisada de Verges. A més, ho farà acompanyat de l’actuació del grup Clau.

Diumenge 10 de setembre a les 10 de la nit, a la Plaça 11 de Setembre. TRADICIONAL CANTADA D’HAVANERES AMB NEUS MAR.

L’havanera i el cant de taverna han anat evolucionant i en aquest procés ha esdevingut la proposta que ens ofereix la cantant Neus Mar. Una proposta innovadora i diferent amb la veu femenina com a protagonista que fa un pas endavant en el gènere apostant per l’evolució.

I a les 12 de la nit, a la Plaça Major. ENCESA DE L’ESTELADA D’ESPELMES.

Una nova encesa de l’estelada d’espelmes organitzada per l’AVI (Assemblea Vergelitana per la Independència).

 

Divendres 15, dissabte 16, i diumenge 18: FESTA MAJOR DEL ROSER

Descarrega’t el programa de mà

Divendres, 15 de setembre
• A les 9 del vespre al Pavelló Municipal, PREGÓ teatralitzat de la Festa Major.
• A 2/4 de 10 del vespre al Pavelló Municipal, gran SOPAR POPULAR amb la col·laboració de l’Associació de La Sopa de Verges. Preu: 13€/menú. Menú: amanides, fideuà, botifarra i gelat.
Punts de venda de tiquets: Perruqueria Maite, Pastisseria Ma Àngels i Supermercat Suma. Són places limitades. Venda de tiquets fins el 14 de setembre.
• Tot seguit, ball de festa amb el Conjunt La Montecarlo

Dissabte, 16 de setembre
• A les 11 del matí a la Placeta, 1a Cercavila de Gegants i Capgrossos amb: Gegants i Capgrossos de Torroella de Montgrí, Geganters Bisbal, Gegants de Celrà, Grallers del Montgri. Tot seguit, a la Plaça Major Vermut Popular i Festa de l’Escuma.
• A les 5 de la tarda a la tarda a la Plaça Major, espectacle infantil amb l’espectacle Guiriballa, a càrrec de la Família Guirigall.
• A les 6 de la tarda a la Plaça Major, Audició de Sardanes amb la Cobla Bisbal Jove.
• A 2/4 d’11 de la nit, inici a la Plaça Major de CERCABIRRES pels carrers de Verges amb la banda dels Diables d’en Pere Botero. Tot seguit, al Pavelló Municipal, gran NIT JOVE amb els grups: Despit + THE COVERS BAND + Pirat’s Sound Sistema

Diumenge, 17 de setembre
• A les 12, ofici solemne amb la participació de la Coral Vergelitana
• A les 5 de la tarda a l Camp Municipal d’Esports, primer partit de lliga entre el CF Verges i el Viladamat CF.
• A les 6 de la tarda al Pavelló Municipal, CONCERT I BALL amb el conjunt BOOGIE WOOGIE.

Anuncis