La Processó de Verges

Informació al visitant – Dijous Sant 6 d’abril del 2023

info processó 2023

La Processó de Verges

Dijous Sant. La Processó de Verges és la representació teatral de la vida i passió de Jesucrist. Els actes comencen a la tarda amb una desfilada de les Manages (soldats romans) que fan un recorregut per anar a buscar les imatges a diferents punts del poble i les acompanyen en formació fins a l’església. El marc propi de la Processó de Verges és l’entremat urbà de la població; el casc històric medieval facilita l’ambientació de la festa, i s’aprofita l’espai escènic de la plaça Major i el decorat natural de les muralles i torres de fortificació de la vila medieval.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

La Processó dels petits. El dissabte de Setmana Santa, durant la tarda, els petits del poble porten a terme la mateixa represetanció que el dijous, però a petita escala. El poble s’omple de gent que ho celebra amb el mateix entusiasme que el Dijous Sant.

La Processó dels petits

La Dansa de la Mort

Dijous Sant. És un quadre amb molta simbologia de característiques ancestrals i úniques, integrat dins la Processó de Verges. Actualment, la componen deu personatges. El cos principal del grup l’integren la Dalla, capdanser del grup, amb una dalla amb la inscripció “Nemini Parco”; la Bandera és el portador d’una bandera negra amb la inscripció “lo temps es breu”. Els Platets, dos esquelets infants que porten un platet amb cendra i el Rellotge, un altre esquelet infant que porta un antic rellotge sense busques. Ballen al so d’un tabal col·locats en forma de creu i amb un seguici de quatre personatges més, els quals, amb torxes, il·luminen el quadre i hi aporten l’aire tètric que hi dóna sentit.

 La Dansa de la Mort

INTERIOR CATALÀ-page-001

Magnífiques galeries fotogràfiques de La Processó de Verges 2014

Us podeu descarregar el tríptic informatiu en els idiomes següents: 

La Processó de Verges_CATALÀ

La Procesión de Verges_CASTELLANO

La Procession de Verges_FRANÇAIS

The Verges Procession_ENGLISH

Die Prozession von Verges_DEUTSCH

Flyer CAT-FR

Flyer ES-EN

Per a més informació: www.laprocesso.cat

a/e: info@laprocesso.cat

Facebook de La Processó

Twitter de La Processó

Instagram de La Processó

Deixa un comentari