Vespres sota el Campanar

VESPRES SOTA EL CAMPANAR 2022

cartell-vespres-sota-el-campanar-2022

VESPRES SOTA EL CAMPANAR 2021

Programació dels diferents actes de l'edició d'enguany de Vespres sota el Campanar. Es veuen els dies, la data dels esdeveniments, logos corporatius, etc.

VESPRES SOTA EL CAMPANAR 2020

VESPRES SOTA EL CAMPANAR 2019

VESPRES SOTA EL CAMPANAR 2018

Consulta la programació aquí

VESPRES SOTA EL CAMPANAR 2017

Descarrega’t la programació aquí

VESPRES SOTA EL CAMPANAR 2016

vespres 2016- vespres 2016-page-002 vespres 2016-page-003 vespres 2016-page-004

VESPRES SOTA EL CAMPANAR 2015

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Programació Vespres sota el Campanar 2015

vespres sota el campanar 2015-2vespres sota el campanar 2015-1

Divendres 3 de juliol

A les 10 del vespre, a la Placeta
Concert: Counting Off Group (Música Jazz)

Counting Off Group és un quintet de jazz format per joves de diferents indrets de les comarques gironines. Anna Fonalleras  – veu, Estel Pons  – Saxo, Pau Zabala – piano, Albert Martínez – contrabaix, Miquel Casademont – bateria. El grup neix de la coincidència d’aquests joves amb ganes d’aprendre i gaudir fent música.

Agafant com a referència grans figures del gènere com Ella Fitzgerald, Nina Simone i Duke Ellington entre d’altres, amb el seu treball han elaborat un variat repertori d’estàndards de jazz amb el que aconsegueixen transmetre al públic la seva passió per aquest gènere.

 

Diumenge 12 de juliol

A les 8 del vespre, a l’església
Concert: Coral Vergelitana

La Coral Vergelitana, amb més de trenta anys d’història donant vida a la música coral al nostre poble, ens presenta un concert fresc i dinàmic, amb un conjunt de temes d’èpoques i estils ben diversos. Sota la direcció d’en Pau Ferrer i la Cristina Ferrer ens interpretarà una mostra del repertori que han estat preparant els darrers mesos… amb alguna sorpresa!

 

Dijous 16 de juliol

A les 10 del vespre, a la Placeta
Espectacle de màgia amb David el Mag

David el Mag va començar en el món de la màgia amb tan sols dinou anys i, a poc a poc, ha passat de ser un mag amateur a convertir-se en professional, fet que es corrobora amb les diferents aparicions a TV3, el Periódico i altres. Actualment, la seva agenda compta amb més de 170 espectacles anuals i, a més a més, és director artístic del FIMAG (Fira de Màgia de Torroella de Montgrí). Per primer cop, Verges viurà una nit màgica i us recomanem que us oblideu del què sabeu i creieu en el què veieu…

Dijous 23 de juliol

A les 10 del vespre, a la Placeta
Cinema a la fresca: Ocho apellidos vascos

Sinopsi: Rafa (Dani Rovira), un sevillà que mai ha sortit d’Andalusia, decideix abandonar la seva terra natal per seguir a l’Amaia (Clara Lago), una jove basca que a diferència d’altres dones que ha conegut es resisteix a les seves tècniques de seducció. Per a això, i en contra dels consells dels seus amics, decideix viatjar al poble de la seva pretesa, al cor abertzale del País Basc. Una sèrie de malentesos portaran al jove sevillà a haver de fer-se passar per un autèntic basc amb vuit cognoms, i anar embullant-se cada vegada més en el personatge que ha creat aconseguir els seus propòsits.

Any: 2014 Gènere: Comèdia Director: Emilio Martínez-Lázaro Durada: 98 min

Apta per a tots els públics.

 

Diumenge 26 de juliol

A les 7 del vespre, a l’església
8a Audició Musical dels alumnes de música de Verges i rodalies

Un any més, la directora musical Cristina Ferrer agrupa aquests fantàstics músics de Verges i rodalies i ens ofereixen un concert amb diferents estils de música, on petits i grans ens demostren les seves grans dots musicals. Un espectacle que no ens podem perdre!

Divendres 31 de juliol

A partir de les 6 de la tarda, a la Plaça Major
Activitat Infantil

Som l’estiu i això és sinònim de vacances, casals calor i diversió. Per això hem organitzat tot un seguit d’activitats infantils amb jocs d’aigua i festa de l’escuma. Es recomana que els nens portin un bon calçat, banyador i tovallola. Tothom hi és convidat.

Dissabte 1 d’agost

A les 11 del vespre, a la Placeta
Concert: Tona Gafarot (Cantautora pop-folc)

Tona Gafarot és una cantant i compositora gironina de temes pop-folc acústic en català i en anglès. Fa poc ha tret el seu primer disc, Alba Sísmica, en el qual fa una passejada per sonoritats molt variades i s’impregna d’un estil viatger, tot conservant l’empremta en comú de l’estil compositiu de la Tona. 

Trobada de Motards Independentistes i acte Rius de Llibertat.

Dissabte 8 d’agost

A les 7 del vespre, a la Placeta
Sessió de Zumba

El Zumba és el ball d’aeròbic més popular d’aquests moments. És un programa d’exercici que s’inspira en moviment i passos de balls més llatins. És un sistema que resulta excel·lent per totes aquelles persones que volen ballar per fer exercici d’una manera molt divertida.

Torna el Zumba a Verges amb molta música i molt de ritme!

Dijous 13 d’agost

A les 10 del vespre, a la Placeta
Cinema a la fresca: La recerca de la felicitat

Sinopsi: Chris Gardner (Will Smith) és un pare de família que lluita per sobreviure. Chris, es converteix en pare solter, ja que la seva dona va decidir marxar i abandonar-lo a ell i al seu fill Christopher (Jaden Smith). Després de mil i un problemes econòmics, Chris continua complint amb les seves obligacions com a pare i fa tot el possible per intentar donar una vida familiar al seu fill, tot i les dures circumstàncies. Finalment, els seus esforços tenen un bon resultat i l’empresa on treballa l’escull a ell com a nou broker. Tal com comenta ell al final de la pel·lícula, aquella part de la seva vida, aquella petita part, es deia “felicitat”.

Títol original: The pursuit of happyness Any: 2006 Gènere: Drama Director: Gabriele Muccino Durada: 117 min. Apta per a tots els públics.

Dissabte 22 d’agost

A les 10 del vespre, a la Placeta
Concert: Sweet Swing

Sweet Swing és un quartet de swing format per l’Anna Pérez – veu, Xevi Vallès – piano, Albert Ramos – contrabaix, Agustí Borrell – bateria. El repertori de Sweet Swing repassa diferents clàssics de la música swing. Cançons dels anys 30, 40 i 50 ideals per ballar una estona. Esteu preparats per a moure l’esquelet?

Divendres 28 d’agost

de 9 h a 12 h de la nit, a la Placeta
Nit de manualitats

Diferents tallers a la fresca de scrapbook, pintura chalk, decopatch, trapillo, etc.

*els tallers són gratuïts. Només caldrà pagar el material.

 

Dissabte 5 de setembre 

De 7 del vespre a 1 de la matinada, a la Placeta
Glosadors sota el Campanar. III Combat de Cant Improvisat de Verges. Ball amb un grup CLAU.

En els darrers anys la cultura popular catalana ha vist com el cant improvisat ha experimentat una revifalla molt important gràcies sobretot, a l’apropiació que d’aquesta tradició n’han fet els més joves, a la creació de trobades i festivals de cantadors i a la potenciació del gènere al seu lloc d’origen: les festes populars.

Després de l’èxit dels dos últims anys, enguany arriba la tercera edició del III Combat de cant Improvisat de Verges. A més, ho farà acompanyat de l’actuació del grup Clau.

Horari:

  • A les 7, començarà el combat de glosa amb les primeres eliminatòries.
  • A les 9, Sopar popular (pa amb tomata, carn, beguda i postres). Preu tiquet: 6 €, venda al mateix recinte.
  • A 2/4 de 10, Ball folc amb el grup CLAU.
  • A les 11: Gran final del combat. Lliurament de premis i agraïments glosats.

Dijous 10 de setembre

A 2/4 d’11 del vespre, a la Plaça de l’Onze de Setembre
Cantada d’havaneres: Les Anxovetes

Les Anxovetes  és  un  grup  d’havaneres  nascut l’estiu  del  2013  a Girona. Cantat íntegrament  en femení,  el  grup  està  compost  per  l’anxoveta  Marta  Pérez  (veu  aguda),  l’anxoveta  Montse Ferrermoner (veu mitja) i l’anxoveta Tona Gafarot (veu greu). A més, les acompanya el guitarrista Xicu Rovira, el sonso del grup.

La particularitat d’aquest nou grup, no és només que estigui format per tres dones, si no que a més, donen un aire diferent de com estàvem acostumats a escoltar les havaneres. Tornen a Verges a la vigília de la diada, per oferir-nos una vetllada inoblidable.

Hi haurà cremat per a tothom. Després de les havaneres hi haurà Estelada d’espelmes a càrrec de l’AVI.

Tots els actes són gratuïts, excepte el sopar del dia 5 de setembre i servei bar dels concerts i del cinema a la fresca. L’organització es reserva el dret d’alterar, suprimir o afegir canvis a la programació si ho considera convenient.

Ja us podeu descarregar la programació en pdf:

vespres sota el campanar 2015

vespres sota el campanar 2015-2

VESPRES SOTA EL CAMPANAR 2014

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Programació Vespres sota el Campanar 2014

Divendres 4 de juliol

A les 10 del vespre, a la Placeta

Concert: Pantaleó  (Rock clàssic)

Presentació de «El concursant».  

Jaumet Coll – bateria, Jordi Massana – baix, Txus Costalago – teclats, Oriol Corroto – guitarra elèctrica, Gerard de Pablo – guitarra rítmica i veu.

Actualment formen  Pantaleó  aquests  cinc  músics  provinents  d’estils  musicals força  heterogenis units dins d’una mateixa formació clàssica de rock. Pantaleó  era  el  nom  d’un  personatge  dels  carrers  de  l’antic  Sant  Cugat.  I  ara són  l’autor  i  els intèrprets d’aquestes cançons els qui en prenen el nom per salvar d’entre les escletxes dels seus records més llunyans i recents alguna cosa emocionant d’explicar.  

Cada  composició  va  de  la  mà  d’una  musicalitat  i  un  caràcter  propis,  la  qual  cosa  les  fa independents i diverses, gràcies a l’únic llaç que les vincula, la poesia. Aquesta, sí, subjecte a les vivències de l’autor.  

Pantaleó arriba per primera vegada a Verges per presentar-nos el seu nou disc, «El concursant».

 

Dissabte 12 de juliol

De 5 de la tarda a 1 de la matinada, a l’esplanada de la cruïlla

L’Encant de Nit i Música en Viu

Arriba per primera vegada a Verges “L’Encant de Nit”. Un mercat nocturn on hi podrem trobar parades d’antiguitats i brocanters, vintage, parades d’artesania, moda i tastets de menjars del món. Tot plegat en un ambient estiuenc i acompanyats de música en viu a càrrec del grups Planetarium i Atlant.

Planetarium és un projecte musical creat a principis del 2013 per un grup de quatre amics de Torroella de Montgrí i de Verges. Interpreten les seves pròpies cançons en català de manera fresca, agradable i positiva en un estil que ells anomenen “Indie Mediterràni”, amb denominació d’origen.

Atlant és un grup format a partir d’una profunda amistat i una gran devoció per la música en general. Aquesta jove formació neix per compondre temes propis i versionar clàssics del rock en contundents directes.

 l'Encant de Nit a Verges

Divendres 18 de juliol

A les 10 del vespre, a la Placeta

Concert: The Mamzelles  (Música i Teatre)

Presentació del disc «Que se desnude otra».

The Mamzelles són la Paula Malia, la Paula Ribó i la Bàrbara Mestanza, tres joves descarades,  sinceres, seductores i originals, que generen una explosió de creativitat que no deixa indiferent a ningú allà on van. Es van conèixer estudiant Art Dramàtic a l’escola Eòlia de Barcelona, ciutat d’origen de totes tres, i dos anys més tard van decidir seguir cursant els seus estudis d’interpretació a l’Institut del Teatre. Va ser aleshores (2010) quan va sorgir el projecte musical de manera imprevisible. Una nit de festa va ser responsable del naixement de la Mamzelle Raibo, la Mamzelle Mali i la Mamzelle Mess, tres personatges  excèntrics i desvergonyits, que  combinant música i teatre han  creat un projecte artístic  amb  una  original  proposta.    Per  això,  pocs  mesos  després,  van  decidir  participar  en  el  Concurs Sona 9, on van ser guardonades amb el premi Joventut 2011.

Ens presentaran el seu primer èxit, el primer disc “Que se desnude otra”, acompanyades d’un gran format musical.

foto 51

 

Diumenge 20 de juliol

A les 7 del vespre, a l’església

7a Audició Musical dels alumnes de música de Verges i rodalies

Un anys més, la directora musical Cristina Ferrer agrupa aquests fantàstics músics de Verges i rodalies i ens ofereixen un concert amb diferents estils de música, on petits i grans ens demostren les seves grans dots musicals. Un espectacle que no ens podem perdre!

Audició musical2

 

Divendres 25 de juliol

A les 10 del vespre, a la Placeta

Concert: Couting Off Group (Música Jazz)

Counting Off Group és un quintet de jazz format per joves de diferents indrets de les comarques gironines. Anna Fonalleras  – veu, Estel Pons  – Saxo, Pau Zabala – piano, Albert Martínez – contrabaix, Miquel Casademont – bateria. El grup neix de la coincidència d’aquests joves amb ganes d’aprendre i gaudir fent música.

Agafant com a referència grans figures del gènere com Ella Fitzgerald, Nina Simone i Duke Ellington entre d’altres, amb el seu treball han elaborat un variat repertori d’estàndards de jazz amb el que aconsegueixen transmetre al públic la seva passió per aquest gènere.

Counting Off Group

 

Divendres 1 d’agost

A partir de les 5 de la tarda, a la Plaça Major

Activitat Infantil

Som l’estiu i això és sinònim de vacances, casals calor i diversió. Per això hem organitzat tot un seguit d’activitats infantils amb inflables, jocs d’aigua i festa de l’escuma.  Es recomana que els nens portin un bon calçat, banyador i tovallola.

Activitat Infantil1

 

Dissabte 2 d’agost

A les 7 del vespre, a la Placeta

Sessió de Zumba

El Zumba és el ball d’aeròbic més popular d’aquests moments. És un programa d’exercici que s’inspira en moviment i passos de balls més llatins. És un sistema que resulta excel·lent per totes aquelles persones que volen ballar per fer exercici d’una manera molt divertida.

Dues professores venen a Verges per fer-nos una sessió de Zumba i oferir-nos una nit amb molta música i molt de ritme.

foto 2

 

Dissabte 9 d’agost

De 7 del vespre a 1 de la matinada, a la Placeta

Glosadors sota el Campanar. II Combat de Cant Improvisat de Verges. Ball Folc, amb el grup La Canya Borda

En els darrers anys la cultura popular catalana ha vist com el cant improvisat ha experimentat una revifalla molt important gràcies sobretot, a l’apropiació que d’aquesta tradició n’han fet els més joves, a la creació de trobades i festivals de cantadors i a la potenciació del gènere al seu lloc d’origen: les festes populars.

Després de l’èxit de l’any passat, enguany arriba la segona edició del II Combat de cant Improvisat de Verges. A més, ho farà acompanyat de l’actuació del grup de folc -fusió “La Canya Borda”, un grup que barreja la música i melodies tradicionals d’autor amb ritmes i una instrumentació moderna. Una selecció dels temes que versionen també inclou sorpreses, doncs la major part són d’autors catalans que després de passar pel “tourmix” del grup, agafen un caire diferent a l’original. A més, per acabar la proposta de ball del grup, s’exigirà el màxim al ballador ja que va des del xotis, fins a hassapikos passant per masurques, pasdobles o el swing.

Una gran nit que comptarà, també, amb una gran botifarrada popular.

Horari:

A les 7, començarà el combat de glosa amb les primeres eliminatòries.

A les 9, sopar. Botifarrada popular.

A 2/4 de 10, Ball Folc amb el grup La Canya Borda.

A les 11: Gran final del combat. Lliurament de premis i agraïments glosats.

XV5D5881

 

Dijous 14 d’agost

A les 10 del vespre, a la Placeta

Cinema a la fresca: Benvinguts al Sud

benvinguts al sud

Sinopsi: Remake de la comèdia francesa “Benvinguts al nord” (2008). Alberto és l’encarregat d’una oficina de correus en un dels pobles més al nord d’Itàlia. Pressionat per la seva dona, està disposat a fer qualsevol cosa per aconseguir un trasllat a Milà. Els seus intents per aconseguir l’ascens són un desastre i com a càstig és traslladat a una petita ciutat del sud, una veritable malson per a un habitant del nord. Per la seva sorpresa, res serà com ell esperava.

Títol original: Benvenuti al sud Gènere: Comèdia Director: Luca Miniero Durada: 102 min País: Itàlia Guió: Massimo Gaudioso l Dany Boon Intèrprets: Claudio Bisio (Alberto Colombo), Alessandro Siani (Mattia Volpe), Angela Finocchiaro (Silvia Colombo), Valentina Lodovini (Maria), Naike Rivelli (Poliziotta), etc.

Apta per a tots els públics.

Divendres 22 d’agost

A les 10 del vespre, a la Placeta

Concert: De Tu a Tu (Acústic i rock català)

De Tu a tu és un grup de cançons pròpies i de versions de rock català format inicialment per un duet  de guitarres  acústiques  (Gerard  Espanyol  i Joan Giralt)  i amb la nova incorporació  d’un baixista (Oriol Piqué), que està començant a sonar en diferents indrets de Catalunya. Un grup que sorgeix de les ganes de reproduir temes propis en acústic i també algunes versions en català i en anglès.  Són  gent  molt  propera  que  els  agrada  entrar  en  la  complicitat  del  públic. Com  el  nom indica, de tu a tu, una cosa senzilla plena d’il·lusió per la música i per la vida en general.

De-Tu-a-Tu

Dimecres 10 de setembre

A les 10 del vespre, a la Plaça de l’Onze de Setembre

Cantada d’havaneres: Les Anxovetes

Les Anxovetes  és  un  grup  d’havaneres  nascut l’estiu  del  2013  a Girona. Cantat íntegrament  en femení,  el  grup  està  compost  per  l’anxoveta  Marta  Pérez  (veu  aguda),  l’anxoveta  Montse Ferrermoner (veu mitja) i l’anxoveta Tona Gafarot (veu greu). A més, les acompanya el guitarrista Xicu Rovira, el sonso del grup. La particularitat d’aquest nou grup, no és només que estigui format per tres dones, si no que a més, donen un aire diferent de com estàvem acostumats a escoltar les havaneres. Arriben a Verges a la vigília de la diada, per oferir-nos una vetllada inoblidable.

Hi haurà cremat per a tothom.

Tots els actes són gratuïts, excepte la botifarrada i la venda de crispetes, gominoles i servei bar de l’Encant de Nit, concerts i del cinema a la fresca. En tindreu més informació als tríptics i programes que es publicaran. L’organització es reserva el dret d’alterar, suprimir o afegir canvis a la programació si ho considera convenient.

Vespres Sota el Campanar ha estat un esdeveniment especial, únic i màgic de Verges i per Verges. Un projecte que obre les portes als vergelitans, als habitants de poblacions veïnes i a tot aquell qui desitgi una vetllada molt especial sota el campanar.

Programació de Vespres sota el Campanar 2013

Ja tenim la programació de la XIa edició de Vespres sota el Campanar.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

En format pdf: tríptic_vespres_2013_

Divendres 5 de juliol

A les 10 del vespre, a la Placeta

Concert: Grup vocal Zetzània (Gospel i Jazz)

Creat l’any 1993, el Grup Vocal Zetzània té una gran i reconeguda trajectòria dins del món del gospel i els espirituals negres. Actualment el grup el formen una vintena de components dirigits per Erwyn Seerutton, músic i compositor d’àmplia trajectòria professional dins del món del jazz i el gospel. Enguany i coincidint amb la celebració del seu vintè aniversari, estan treballant en la composició del seu segon CD i arriben a Verges amb una proposta de concert “Gospel&Jazz” en la qual es barregen, el gospel amb el jazz i l’estil més clàssic amb el més modern. En aquesta simbiosi hi podrem assaborir també les influències diverses com el blues i el funk, passant pel cant clàssic, popular i la música africana o cubana.

Divendres 19 de juliol

A les 10 del vespre, a la Placeta

Concert: Joana Serrat (Cantautora)

Originària de Vic, Joana Serrat comença la seva carrera musical a inicis del 2008 amb l’aparició del seu primer disc Liffey. Pocs mesos després publica el seu segon disc, Hit The Pavement (2009), editat per ella mateixa. En els anys següents s’allunya dels escenaris i entra en un llarg període de reflexió i introspecció personal en què enregistra el que és fins ara el seu darrer disc,The Relief Sessions. Aquest disc suposa un punt d’inflexió en l’artista i és el primer que incorpora temes en català. Amb ell li arriba el reconeixement musical, en ser considerada per mitjans de comunicació com Enderrock o RAC105 com una de les revelacions del 2012. Joana Serrat arriba a Verges per delectar-nos amb tot un seguit de registres que van des del folk críptic fins al pop, passant per l’indie i el country, amb clares influències nord-americanes i amb referents com Bob Dylan, Bill Callahan o Joanna Newsom. La seva música té un punt càlid, íntim, evocador i profund, molt personal.

Diumenge 21 de juliol

A les 7 del vespre, a l’església

6ª Audició Musical dels alumnes de música de Verges

Direcció: Cristina Ferrer

Diumenge 28 de juliol

A les 8 del vespre, a la Placeta

Teatre: No et vesteixis per sopar

Companyia: Pengim-Penjam

La companyia de Teatre vergelitana ens farà gaudir una altra vegada del seu darrer èxit: No et vesteixis per sopar. L’obra va ser interpretada a la Festa Major d’hivern i a causa de la seva bona acollida popular, torna a l’escena vergelitana dins la programació dels Vespres sota el Campanar. Una comèdia divertida que no es poden perdre els qui no l’han vista i que segurament comptarà amb molts espectadors repetidors.

Sinopsi: La casualitat ha fet que els amants respectius d’en Bernat i la Josefina, un matrimoni de Barcelona, es reuneixin amb ells a la casa que tenen al camp. Aquesta situació crearà uns divertits embolics i mals entesos als quals s’afegiran la cuinera i el seu marit.

Repartiment:

Bernat: Ferran Maimir

Josefina: Anna Alcalà

Robert: Jordi Tubert

Susanna: Míriam Costa

Sussi: Cristina Ramos

George: Ignasi Sabater

Direcció: Anna Alcalà

Divendres 2 d’agost

A les 10 del vespre, a l’església

Concert líric: Anna Ferrer (piano), Rosa Mateu (soprano)

ROSA MATEU, Soprano

Rosa Mateu és una soprano de renom internacional, per la seva gran expressivitat i per la riquesa tímbrica de la seva veu i, al mateix temps, per l’exquisida musicalitat amb la qual s’adapta fàcilment a diversos estils i personatges.

Les seves actuacions a Europa, Rússia, Estats Units, Ucraïna i Sud-amèrica han estat aplaudides tant pel públic com per la premsa. Ha cantat als més importants auditoris de l’Estat, com són el Palau de la Música Catalana, El Auditorio de Zaragoza, El Auditorio Nacional de España, El Auditorio de Oviedo i El Gran Teatre del Liceu.

ANNA FERRER, Piano

Anna Ferrer va néixer a Verges, essent la cinquena generació d’una notable família de músics. Ha actuat en els més prestigiosos recitals d’arreu d’Europa i Àsia i ha compartir escenaris amb grans músics i intèrprets. Ha estat considerada per la crítica com una personalitat excepcional de la qual emergeix una sensibilitat i una manera de fer pròpia la música. Les mans, la música i també la seva expressió evoquen imatges de delicadesa i de força que captiven el públic (La Stampa).La seva interpretació és esplèndida, […] d’una força i intensitat molt precises en cada passatge, d’una musicalitat exquisida i d’una gran capacitat artística” (Revista Musical Catalana). “Amb una tècnica sobirana i una lleugeresa característica de Mozart, Anna Ferrer es una pianista extraordinàriament sensible, que posa al oient en condicions de crear un pont de plata entre l’esperit d’aquella època i l’actual” (Dr. Heinz Oepen).

Avui la nostra vila aplaudirà dues de les grans, Rosa Mateu i Anna Ferrer, que ens oferiran un selecte repertori de música lírica -òpera i sarsuela-, i de música catalana.

Divendres 9 d’agost

A les 6 de la tarda, a la Placeta

Activitat Infantil: Bombolles de sabó gegants

Nens i nenes, esteu preparats per a una festa original, espectacular, sorprenent i molt divertida? Doncs veniu al taller d’animació amb bombolles de sabó gegants! Bombolles de més de 3 metres!

En aquest taller, nens i pares aprendreu les tècniques necessàries per fer bombolles de sabó gegants amb tot tipus de joguines i atuells de tota mena: d’arreu de món, artesanals i sobretot molt originals.

Taller per a tot els públics.

Dissabte 10 d’agost

A les 10 del vespre, a la Placeta

Tast de gintònics amb música ambiental.

Dimecres 14 d’agost

A les 10 del vespre, a la Placeta

Cinema a la fresca: Fènix 11*23

Sinopsi: A la tardor de l’any 2004, Èric Bertran, un nen de 14 anys, crea un web inspirat en Harry Potter i l’orde del Fènix per defensar la llengua catalana. Una nit, trenta guàrdies civils de la brigada antiterrorista de Madrid irrompen a casa seva i l’acusen de terrorista informàtic. El seu crim: enviar un correu electrònic a una cadena de supermercats demanant l’etiquetatge en català.

Direcció: Joel Joan i Sergi Lara. Any: 2012. Durada:96 min. Gènere:Drama. Interpretació: Nil Cardoner (Èric), Rosa Gàmiz (Rosa Mari), Àlex Casanovas (Ferran), etc.

Apta per a tots els públics.

Dissabte 17 d’agost

De 7 del vespre a 1 de la matinada, a la Placeta

Glosadors Sota el Campanar

I Combat de Cant Improvisat de Verges

Ball folc, amb el grup Stukat del bolet

Glosar és improvisar els versos d’una cançó al mateix moment d’interpretar-los. El glosat o la cançó amb text improvisat és una manera d’expressar-se que té els orígens en temps antics. S’ha mantingut ben viu a les Balears, al País Valencià, i a Catalunya s’han improvisat per tradició, corrandes i altres versots fins ben bé als nostres dies. Actualment, la improvisació s’ha revitalitzat i atrapa sobretot els joves, que participen en picades espontànies i combats organitzats a tot el país.

A Verges, n’hem vist una mostra el dia de la Marató de TV3 dels dos darrers anys i ara presentem el I Combat de Glosadors sota el Campanar. En el concurs, els cantadors han de seguir les indicacions del conductor del combat i glosar en diverses melodies, acompanyats de músics. El jurat els haurà d’anar eliminant fins a deixar els millors per a la gran final. Es valora que cantin bé, que facin bona rima, que siguin enginyosos, que tinguin sentit de l’humor, que facin versos elegants…

Horari:

A les 7, començarà el combat de glosa amb les primeres eliminatòries.

A les 9, sopar. Botifarrada popular.

A 2/4 de 10, Ball Folc amb el grup Stukat del bolet.

A les 11: Gran final del combat. Lliurament de premis i agraïments glosats.

Dijous 22 d’agost

A les 10 del vespre, a la Placeta

Cinema a la fresca: Intocable

La segona pel·lícula més taquillera de la història de França, amb més de 19 milions d’espectadors. Número 1 de la taquilla francesa durant 10 setmanes consecutives.

Sinopsi: Philippe, un aristòcrata que s’ha quedat tetraplègic a causa d’un accident, contracta Driss, un immigrant d’un barri marginal que acaba de sortir de la presó, com a cuidador a domicili. Tot i que a primera vista no sembla la persona més adequada, tots dos acaben avenint-se fins a forjar una amistat tant divertida i sòlida com inesperada.

Títol original: Intouchables. Direcció i guió: Eric Toledano y Olivier Nakache. Any: 2011. Durada: 115 min. Gènere: Comèdia dramàtica. Interpretació: François Cluzet (Philippe), Omar Sy (Driss), Audrey Fleurot (Magalie), etc.

No recomanada per a menors de 7 anys.

Dimarts 10 de setembre

A les 10 del vespre, a la Plaça de l’Onze de Setembre

Cantada d’havaneres: Grup Port Bo

La Cantada d’havaneres gairebé s’ha convertit en cita obligada de la vigília de la Diada Nacional de Catalunya al calendari vergelità. Port Bo, amb 47 anys d’història, per desè any consecutiu, tornarà a la programació dels Vespres sota el Campanar per oferir-nos el seu repertori d’havaneres, cançons marineres i tradicionals. Els vergelitans tindrem l’oportunitat de reviure, un any més, la cantada de l’històric grup de Calella.

Tots els actes són gratuïts, excepte el tast de gintònics, la botifarrada i la venda de crispetes, gominoles i servei bar del cinema a la fresca. En tindreu més informació als tríptics i programes que es publicaran. L’organització es reserva el dret d’alterar, suprimir o afegir canvis a la programació si ho considera convenient.

Deixa un comentari