Ruta en bicicleta

logo_ter

DESCRIPCIÓ GENERAL

És recomanable fer servir una bicicleta BTT, ja que alguns trams, sobretot fins al final dels embassaments, poden ser de difícil accés amb una bicicleta de cicloturisme. A partir dels embassaments i fins a la desembocadura es pot fer servir sense problema una bici de cicloturisme. La senyalització de la Ruta del Ter és específica i única per aquesta ruta. Per conèixer les senyals que haureu de seguir, consulteu l’apartat “Senyalització”.

Fitxa tècnica:

Km Totals: 205 Km aproximadament

Punt d’inici: Vallter 2000 (2.150m)

Punt final: Gola del Ter (0m) 

Vegades que travessa el riu: 22

Termes municipals: 39

Etapes: 6

Desnivell: 2.150m

Nivell: Varia en funció del tram (consultar etapes per informació més detallada).

El tram des Setcases fins al Pasteral (després dels embassaments) requereix una bicicleta de BTT. El tram que va des del final dels embassaments i fins a la Gola del Ter es pot fer amb una bicicleta de cicloturisme. Els trams que requereixen de més esforç són: 

– Ripoll a Borgonyà: cal estar ben preparat físicament: el terreny és pedregós i amb pujades fortes (uns 29 Km) Com a alternativa, hi ha l’opció d’agafar el tren des de l’estació de Ripoll fins al baixador de Borgonyà.

– Zona dels embassaments: el terreny és força irregular.

Tipologia de camins: camins de titularitat pública i privada. Transcorre per vies de comunicació amb baixa intensitat de trànsit i aptes per a circular en bicicleta: pistes forestals, vies verdes, camins rals, carreteres secundàries, etc.

Cal tenir en compte:

– Punt perillós a la Colònia Llaudet (Sant Joan de les Abadesses) i entre Sarrià de Ter i Sant Julià de Ramis (costat de la N-IIa). Cal anar en compte en aquests punts.

Roadbook-RUTA_DEL_TER

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Ruta per etapes:

De Vallter a Ripoll

De Ripoll a Borgonyà

De Borgonyà a Roda de Ter

De Roda de Ter a Anglès

D’Anglès a Girona

De Girona a la Gola del Ter

Com aconseguir el teu Carnet de la Ruta del Ter?

Deixa un comentari